Cioloș va prelua șefia PNL, după alegeri

Share:

Premierul Dacian Cioloș a declarat, joi seara, că și-a pus problema să preia PNL după alegeri, dar nu a luat o decizie în acest sens, insistând asupra faptului că pentru el e important acum să poată constitui o majoritate parlamentară.

Dacian Cioloş spune că prioritatea sa înainte de alegerile parlamentare este constituirea unei majorităţi parlamentare de către PNL şi USR. „Nu cred că acesta e lucrul cel mai important. Mi-am pus problema asta, dar nu am luat o hotărâre. Pentru mine important este acum să putem constitui o majoritate împreună cu PNL și USR pentru a putea guverna și pentru ca lucrurile despre care am tot vorbit anul acesta și pe care am spus că n-am putut să le facem pentru că n-am avut o majoritate politică (…), sunt gata să îmi asum lucrurile respective pentru anii următori, dar am nevoie de o majoritate politică pentru asta”, a spus el, potrivit Romaniatv.net.

Premierul a admis că a avut ezitări la început pentru că nu a simțit că locul său e în politică, însă și-a dat seama pe parcurs că fără o majoritate politică nu poate face „reforme consistente”.

„De aceea, cu toate ezitările pe care le-am avut la început, ezitări pentru că nici eu n-am simțit că locul meu e în politică și de asta am intrat la guvernare la propunerea domnului președinte cu anumite ezitări, dar am zis ‘hai că îmi asum un guvern independent’, însă am înțeles că anumite reforme consistente nu pot fi făcute fără o majoritate politică. Da, am nevoie de o majoritate politică, care să fie una onestă și care să funcționeze pe aceleași principii pe care funcționez eu. Și chiar dacă lucrurile nu sunt perfecte probabil nici în PNL, dar sunt totuși niște schimbări care au început. (…) Nici eu nu sunt mulțumit sau nu cred că s-au făcut suficiente lucruri pentru ca chiar și PNL să se reformeze. S-au făcut câțiva pași. Dar pornesc cu creditul de încredere că dacă mergem împreună, or să se facă mai mulți pași”, a mai afirmat Dacian Cioloș, conform Agerpres.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.