Peștele sălbatic de Alaska, o avalanșă de gusturi impresionante!

Share:

“Alaska SeaFood – Waves of Flavor” este un master class dedicat tuturor celor pasionați de gusturile impresionante pe care marea le aduce în bucătărie, precum și importatorilor, distribuitorilor și reprezentanților din mediul Ho.Re.Ca. O degustare, în prag de sărbători, alături de nume importante din industria alimentară, precum și persoane reprezentative din showbiz, nu putea reprezenta decât o uriașă încântare.

Masterclass-ul a fost susținut de Chef  Patrizia Paglieri, care a prezentat o gamă largă de preparate, modalități de pregătire, expunere și integrare în bucătăria din restaurantele românesti pentru peștele sălbatic de Alaska – de la somonul sălbatic – Chinook, Nerka, Coho, Keta și somonul roz, la Pollack de Alaska și Sujiko, icrele somonului de Alaska. Au fost câteva ore magice dedicate gusturilor fine dar puternice, organizate de Alaska SeaFood Marketing Institute!

Alături de Gabriela Simion, bucatar și blogger culinar, s-a discutat și despre calitățile nutriționale ale acestor specii de pește sălbatic de Alaska, importanța pentru sănătate a consumului de pește de Alaska și diferențele față de alte produse.

Evenimentul a reunit nume importante din industria alimentară precum și personalitati din lumea showbiz-ului românesc: Carmen Bruma, Annessi Diana. În consecință am aflat cum își pregătesc sărbătorile, cu ce preparate plănuiesc să își încânte oaspeții vedetele noastre și cum utilizează peștele în regimul zilnic pentru a se menține sănătoase și pentru a-și păstra silueta.

Creșterea nivelului de infomare cu privire la beneficiile pentru sănătate pe care le aduce consumul de pește, a dus la o dezvoltare constantă, în ultimii ani, a importului de pește și fructe de mare în România. În ceea ce privește meniul de Revelion, peștele ocupă un loc privilegiat, fiind în topul alimentelor care aduc noroc în noul an.

Peștele sălbatic de Alaska, pescuit din apele pure ale oceanului are calități incontestabile, atât la nivel de gust cât și pentrusănătate, iar masterclass-ul “Alaska SeaFood – Waves of Flavor” ne invită să le descoperim/redescoperim împreună, să aflăm informații despre de ce este important consumul acestui tip de pește și cum putem extinde rețeaua prin care românii au acces la aceste produse.

Alaska Seafood Marketing Institute este un parteneriat public-privat între statul american Alaska şi industria fructelor de mare din Alaska. A fost conceput cu scopul de a stimula dezvoltarea economică a unei resurse naturale regenerabile. Începând cu anul 2016, Alaska Seafood Marketing Institute își extinde initiativele de promovare și înRomânia, masterclass-ul „Alaska SeaFood – Waves of Flavor”, eveniment organizat de Freya Productions, agenţie de branding şi creaţie, fiind primul dintr-o serie de activități menite să familarizeze și să educe publicul cu privire la beneficiile pe care peștele sălbatic de Alaska le aduce atât în bucătarie cât și pentru sănătate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.