Totul despre Berlinala 2017

0

Cineastul olandez Paul Verhoeven, regizorul unor producții precum „Robocop” (1987) sau „Basic Instinct” (1992), va fi președintele juriului celei de-a 67-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, eveniment ce se va desfășura la 9-19 februarie 2017, au anunțat vineri organizatorii, transmite AFP.

În cariera sa, Paul Verhoeven, 78 de ani, „a abordat diferite genuri, atât în Europa cât și în SUA. Paleta operei sale cinematografice îi reflectă creativitatea, diversitatea, îndrăzneala precum și deschiderea spre experimentare”, a susținut într-un comunicat directorul Berlinalei, Dieter Kosslick.

Regizorul batav îi urmează în fruntea juriului de la Berlin actriței americane Meryl Streep.

Filmele lui Verhoeven, fie drame, fie science-fiction, sunt definite de un amestec specific de violență și sexualitate, de multe ori potențate de o puternică doză de ironie. Dintre filmele sale mai reamintim „Total Recall” (1990), „Starship Troopers” (1997) sau „Hollow Man” (2000).

Ursul de Aur al celei de-a 67-a ediții a Berlinalei va fi decernat la 18 februarie. În 2016 prestigiosul premiu a fost câștigat de cineastul italian Gianfranco Rosi cu documentarul „Fuocoammare”, care prezintă drama migranților ajunși pe insula italiană Lampedusa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.