Ada Condeescu, expoziție de fotografie

0

„Colentina” – prima expoziție de fotografie a actriței Ada Condeescu va fi vernisată pe 15 decembrie, la Galeria Rotenberg-Uzunov.

„Delicate și profunde, un exercițiu de explorare a lumii pornind de la sofisticate resorturi interioare, fotografiile incluse în această expoziție cu vânzare constituie un mix contrastant, pornind de la discrepanța dintre griul unui cartier pierdut la marginea Bucureștiului și poetica subtilă a imaginilor, de la geometria urbană, la sălbăticia impredictibilă a naturii. Momente de inspirație într-un sezon plin, fotografiile au fost realizate în timpul filmărilor pentru ‘Dincolo de calea ferată’, cea mai recentă producție a regizorului Cătălin Mitulescu”, informează un comunicat al galeriei, transmis Agerpres.

Expoziția va fi prezentată de redactorul-șef al publicației „Dilema Veche”, Sever Voinescu, de criticul de artă Pavel Șușară și de Mihail Rotenberg, co-fondator al Galeriei Rotenberg-Uzunov.

Actrița a mărturisit că, deși face fotografie de multă vreme, abia acum a simțit că „e momentul” să împărtășească această pasiune cu publicul.

„Este vorba de o moștenire de la tata, el mi-a dăruit primul aparat foto pe film, iar în anul doi de facultate am luat premiul pentru imagine la Festivalul ‘Cinemaiubit’ organizat de UNATC. De altfel, profesorii și oamenii de meserie m-au încurajat mereu și asta a fost foarte important. Compoziția este elementul care mă intrigă cel mai mult și care îmi conduce privirea într-o imagine, dinamica pe care o poți recrea și senzația pe care o ai ca spectator mă incită. Nu mă limitez la un subiect, încerc să compun cât mai mult în interiorul unei imagini, să fac din asta un exercițiu vizual din care instinctul redă imaginea finală. Mă las în voia lui și îmi place asta. Văd lucrurile în mintea mea într-o anumită așezare și din asta se naște și nevoia de a fotografia”, a spus Ada Condeescu, potrivit comunicatului citat.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.