Șuteu, despre includerea Roșiei Montana pe lista UNESCO

0

Partea științifică a dosarului pentru includerea peisajului cultural minier Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a fost finalizată, a anunțat ministrul Culturii, Corina Șuteu.

„Roșia Montană, tot mai aproape de includerea în Patrimoniul Mondial UNESCO. Partea științifică a dosarului pentru includerea peisajului cultural minier Roșia Montană în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a fost finalizată. Secretarul de stat Oana Bogdan a avut astăzi la Paris o consultare tehnică în dialog cu reprezentanții UNESCO. Procedura internă guvernamentală pentru ca acest dosar să aibă toate șansele de a fi admis este în curs”, a scris vineri Corina Șuteu, pe Facebook.

Ea a precizat că reprezentanții Ministerului Culturii au înmânat dosarul Roșia Montană Delegației României la UNESCO, condusă de ambasadorul Adrian Cioroianu.

Data limită pentru depunerea oficială a dosarului către Centrul Patrimoniului Mondial UNESCO este 1 februarie 2017.

Corina Șuteu a menționat că intenția sa și a prim-ministrului Dacian Cioloș este ca dosarul Roșia Montană să fie depus în cel mai scurt timp, „în măsura în care toate exigențele sunt îndeplinite”

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.