Vânzările early booking au „explodat” la finele lui 2016

0

Vânzările early booking au crescut cu peste 50% în perioada octombrie-decembrie 2016, față de 2015, tot mai mulți români rezervându-și vacanța în perioada înscrierilor timpurii pentru a plăti cât mai puțin pe sejur, reducerile ajungând chiar și până la 50%, conform unui studiu al unui turoperator de turism, remis Agerpres.

Numărul vacanțelor pentru vara lui 2017, cumpărate încă din iarna acestui an a crescut în medie cu 55%, cea mai spectaculoasă creștere a cererii, în jur de 75%, se înregistrează pentru stațiunile de pe litoralul turcesc (Antalya, dar și Turcia egeeană), aceste pachete reprezentând circa 40% din tot volumul de vânzări early booking de la finalul acestui an. Turcia se află și în topul destinațiilor cu cele mai mari discounturi făcute celor care cumpără până la jumătatea lunii decembrie, respectiv până la minus 50% pentru Antalya și minus 40% pentru Kusadasi. Antalya este destinația ideală pentru amatorii de early booking din România, adică familiile cu copii.

Familiile cu copii își organizează din timp vacanța principală din an (cea pentru care alocă cel mai mare buget) și vor ca aceasta să coincidă cu vacanța copiilor, după data de 15 iunie. Acești turiști caută pachete all inclusive în resorturi destinate familiilor, în apropiere de plajă și cu locuri de joacă.

Rezervările pentru insulele grecești Zakynthos sau Santorini au crescut cu 45%, respectiv 43%, pe fondul unor prețuri mai mici cu până la 50% prin programele early booking, discounturi de care se bucură și pachetele în Corfu, Thassos, Halkidiki și Lefkada, precum și litoralul bulgăresc al Mării Negre. Au beneficiat de reduceri de 30-40% și cei care au achiziționat vacanțe în Kusadasi, Creta, Rhodos și Santorini, dar și pe litoralul românesc. Interesul a crescut cu 38% pentru Mallorca și cu 35% pentru litoralul românesc.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.