Liderii UDMR se vor la guvernare

0

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, duminică seară, că e nevoie de un nou început între majoritatea românească și minoritatea maghiară, astfel încât maghiarii să se simtă în siguranță.

‘Din punctul nostru de vedere, este important să existe un nou început între majoritatea românească și minoritatea maghiară, dacă vreți un nou pact social între majoritate și minoritate, astfel încât nici un maghiar să nu se simtă în pericol când e vorba de identitate, de limbă, de cultură. Deci, toate elementele identității naționale, identității etnice să fie în siguranță. În același timp, vrem să contribuim la reformele care vor fi adoptate și, bineînțeles, dacă se poate, noi vom spune un cuvânt important în Parlament, așa cum am încercat să facem și în anii care au trecut’, a menționat Kelemen Hunor, informează Agerpres.

La întrebarea adresată de un jurnalist dacă UDMR își dorește să participe la formarea viitorului guvern, președintele UDMR a spus că despre acest subiect va putea să discute după aflarea rezultatelor finale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.