Procesul Christinei Lagarde începe luni!

0

Christine Lagarde, directoarea Fondului Monetar Internaţional, va fi judecată luni în cazul rolului pe care l-a avut în plăţi ilegale, în valoare de 400 de milioane de euro, făcute către omul de afaceri francez Bernard Tapie, informează site-ul agenţiei AFP.

Cazul datează de acum aproape 20 de ani, când Christine Lagarde era ministru al Economiei în Administraţia preşedintelui Nicolas Sarkozy, potrivit Mediafax. Lagarde neagă acuzaţiile aduse, declarând că a acţionat în interesul statului.

Fostul ministru al Economiei este cercetată pentru neglijenţă în serviciu, reproşându-i-se că nu s-a opus unei decizii de arbitraj şi nu a formulat recurs contra sentinţei din iulie 2008, care îl favoriza pe Bernard Tapie. Dosarul se referă la o sentinţă de arbitraj prin care Bernard Tapie a primit 403 milioane de euro, dintre care 45 de milioane ca prejudiciu moral, pentru încheierea unui litigiu cu Banca Crédit Lyonnais privind vânzarea Adidas în 1994.

 În cazul în care va fi găsită vinovată, Lagarde riscă să primească o pedeapsă de un an de închisoare şi o amendă de 15.000 de euro.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.