Trump ar retrage SUA din Acordul de la Paris

0

Președintele ales al SUA Donald Trump a declarat că „studiază” dacă să se retragă din Acordul de la Paris asupra schimbărilor climatice, pentru că se teme că dacă va urma regulile ar însemna să piardă din competitivitatea economică în fața unor țări precum China, relatează EFE.

„Studiez acordul (n.r. – de la Paris). Nu vreau să ne pună într-un dezavantaj competitiv economic față de alte țări, nu vreau să i se dea Chinei sau altor țări un avantaj asupra noastră”, a declarat Donald Trump, într-un interviu difuzat duminică de Fox News, transmite Agerpres.

Lui Trump nu-i va fi prea ușor să retragă SUA din acest acord care reunește peste o sută de țări, având în vedere că acesta a fost deja ratificat și cuprinde o clauză care l-ar obliga să aștepte patru ani din momentul în care ar decide să-l abandoneze și până când s-ar perfecta această ieșire.

Donald Trump a reiterat că are „mintea deschisă” referitor la posibilitatea de a rămâne în Acordul de la Paris, dar a subliniat că „nimeni nu știe cu adevărat” ce se întâmplă cu schimbarea climatică, în pofida numeroaselor studii științifice care i-au demonstrat efectele.

Donald Trump l-a numit săptămâna trecută pe Scott Pruitt, un sceptic în domeniul climatic, pentru a conduce Agenția de Protecție a Mediului.

Preşedintele ales al SUA i-a primit, la Tower Trump din New York, pe doi mari activiști în lupta împotriva schimbărilor climatice, fostul vicepreședinte american Al Gore și actorul Leonardo DiCaprio, care i-a înmânat un exemplar al documentarului său „Before The Flood”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.