Udrea, Paleologu și Cernea nu intră în Parlament

0

Candidaţii independenţi Elena Udrea, Theodor Paleologu şi Remus Cernea, care au candidat pentru un mandat de deputat în Capitală, au pierdut alegerile, potrivit datelor prezentate după centralizarea a 99% din voturi, fiind cu mult sub pragul minim de aproximativ 25.000 de voturi necesare.

După centralizarea a 99% din voturile din ţară, în Capitală, candidaţii independenţi Elena Udrea, Theodor Paleologu şi Remus Cernea nu au atins pragul necesar de voturi, potrivit datelor BEC.

Cele mai multe voturi, 8.278, le-a obţinut Theodor Paleologu, urmat de Remus Cernea, cu 4.260, iar Elena Udrea a obţinut doar 3.154 de voturi. Ca să câştige mandatul, ei ar fi avut nevoie de aproximativ 25.000 de voturi, reprezentând coeficientul de circumscripţie al municipiului Bucureşti.

Coeficientul este calculat în funcţie de numărul de voturi valabil exprimate, astfel încât pragul efectiv ar urma să scadă, însă aceste date vor fi prezentate după predarea efectivă a proceselor-verbale din secţii. La un număr de 738.539 de voturi, coeficientul este însă 25.466, reprezentând numărul minim de voturi necesar pentru un mandat de deputat în Capitală (coeficientul este calculat prin împărţirea numărului de voturi valabil exprimate la numărul de mandate repartizate fiecărei circumscripţii).

Potrivit prezenţei prezentate de BEC, în Capitală s-au prezentat la vot 738.539 de alegători.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.