Iohannis nu-l va numi premier pe Dragnea

0

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că miercuri va avea prima rundă de consultări cu partidele care au intrat în Parlament privind formarea Guvernului.

„Mâine voi avea prima rundă de consultări cu partidele care au intrat în Parlament. Vom vedea cum văd continuarea, care are de-a face cu formarea unui Guvern. Criteriile de integritate rămân în picioare. Le-am enunţat înainte de alegeri, nu se schimbă. Când am enunţat criteriile, nu le-am legat de nicio lege. Dacă se modifică o lege (90/2001), e o chestiune care ţine de parlament, de guvern”, a precizat Iohannis, citat de Agerpres.

Președintele a adăugat că nu se teme de niciun demers politic care ar viza suspendarea sa și că nu crede nici în varianta dizolvării parlamentului. ” Eu cred că toată lumea va ateriza cu picioarele pe pământ”, a mai spus șeful statului.

El a subliniat că, dacă până la sfârșitul acestei săptămâni vor exista rezultatele finale, foarte probabil în cursul săptămânii viitoare va convoca noul Parlament.

Iohannis le-a transmis, miercuri, o scrisoare președinților partidelor și formațiunilor politice, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni. Fiecare delegație poate fi formată din maximum cinci persoane.

Potrivit Administrației Prezidențiale, șeful statului se va consulta miercuri la ora 10,00 cu Partidul Social Democrat (PSD), la ora 11,00 cu Partidul Național Liberal (PNL), la ora 12,00 cu Uniunea Salvați România (USR), la ora 13,00 cu Alianța Liberalilor și Democraților (ALDE), la ora 16,00 cu Uniunea Democrată Maghiară din România (UDMR), la ora 17,00 cu Partidul Mișcarea Populară (PMP) și la ora 18,00 cu Grupul parlamentar al minorităților naționale.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.