Spectacol de Gigi Căciuleanu, la Teatrul Excelsior

0

Spectacolul de teatru coregrafic „#Emojiplay”, realizat de Gigi Căciuleanu, va fi prezentat marți, în avanpremieră, și miercuri, în premieră, la Teatrul Excelsior din Capitală.

„Este un spectacol care pe mine m-a șocat, pentru că m-a făcut să realizez că de la apariția rețelelor de socializare, de la apariția IT-ului în viața noastră, și datorită faptului că timpul a început să se scurteze, am uitat că în vocabularul limbii române mai există vocale. Folosim foarte mult consoanele. Folosim acum, mai nou, emoticoanele, și iată că domnul Căciuleanu a reușit să pună pe scenă acest limbaj, care ar putea să se încadreze foarte lejer în categoria limbajului nonverbal și care sper să tragă un semnal de alarmă tuturor categoriilor de tineri, adulți, bunici și chiar profesori. (…) Împreună ar trebui să-i facem pe acești tineri să înțeleagă că a citi o carte, a vedea un film bun reprezintă cu totul și cu totul altceva și este o hrană mult mai bună și mai puternică pentru sufletul nostru”, a spus marți Adrian Găzdaru, directorul Teatrului Excelsior, într-o conferință, informează Agerpres.

Coregraful Gigi Căciuleanu a precizat că pentru realizarea acestui spectacol a plecat de la limbajul pe care tinerii îl folosesc pe rețelele de socializare și nu numai. El a spus că nu a făcut „o piesă pentru adolescenți”, ci una ”cu limbaj de adolescenți”, care se adresează unui public foarte larg.

„Ideea spectacolului este schimbul de mesaje prin intermediul unui limbaj codificat: fie cel corporal sau verbal, cel al imaginilor — precum sunt emoticoanele, și cel al abrevierilor, pe care din ce în ce mai multă lume le folosește, mesaje care de multe ori devin de neînțeles și par absurde pentru cei care nu sunt inițiați în aceste coduri”, a arătat Căciuleanu.

Coregraful spune că în crearea spectacolului a plecat de la emoticoane și s-a întors la ele, piesa având și o coregrafie paralelă cu cea a dansatorilor realizată de designerii video, „o animație care punctează și, în același timp, se joacă cu ceea ce se petrece pe scenă”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.