Băsescu: Suntem parte din orice soluţie politică anti PSD!

0

Miercuri au început la Palatul Cotroceni consultările cu partidele care vor intra în Parlament, la invitaţia preşedintelui Klaus Iohannis. Doar PNL, USR, UDMR, PMP şi grupul minorităţilor au confirmat participarea. PSD şi ALDE au anunţat că nu vor da curs invitaţiei, pe motiv că nu se respectă Constituţia, ceea ce l-a făcut pe preşedinte să le califice drept „nepoliticoase”.

Preşedintele Klaus Iohannis a primit, miercuri, la Palatul Cotroceni, în prima rundă de consultări pentru formarea noului Cabinet, delegaţia PMP.

Liderul PMP, Traian Băsescu, fost preşedinte al României, i-a spus în glumă lui Klaus Iohannis că pe vremea lui politicienii veniţi la consultări „aveau posibilitatea să doarmă în fotolii”, aluzie la faptul că în sala unde se desfăşoară consultările cei prezenţi stau pe scaune. ‘Vedeţi domnule preşedinte, pe vremea mea aveau posibilitatea să doarmă în fotolii. Acum e mai auster, mai nemţesc”, i-a spus Traian Băsescu lui Klaus Iohannis, la începutul consultărilor şefului statului cu delegaţia PMP.

Pe lângă Traian Băsescu, au mai venit la consultări din partea Eugen Tomac, Valeriu Steriu, Robert Turcescu şi Cristian Diaconescu.

Preşedintele PMP Traian Băsescu a declarat că l-a informat pe preşedintele Iohannis că sunt parte din orice soluţie politica anti PSD. Din motive ideologice suntem anti PSD. Social democraţii pregatesc parcă ieşirea României din parametrii necesari accesului în zona euro prin măsurile populiste pe care le promovează.

Întrebat dacă susţine formarea unei coaliţii de dreapta, aşa cum a sugerat PNL, Băsescu a răspuns afirmativ. „Dacă se va face (coaliţia – n.r.), noi o vom susţine, şi, aşa cum am spus, sunt cel mai bun premier pe care îl poate avea dreapta”, a spus Băsescu.

Întrebat dacă a prezentat această variantă şi la consultări, Băsescu a conformat: „Domnul preşedinte ştie. I-am spus că sunt cel mai bun premier”.

Traian Băsescu a precizat şi că PMP susţine aplicarea legii împotriva unui premier care este condamnat penal.

PMP are trei elemente pentru care se va bate în Parlament: Legea care prevedere reducerea numărului de parlamentari la 300, revenirea la alegerile pentru primari în două tururi şi alegerea preşedinţilor de consilii judeţene prin vot direct.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.