Cioloș nu (mai) modifică Codul Fiscal

0

Premierul Dacian Cioloș a clarificat marți seară discuția pe care a avut-o cu liderul PSD Liviu Dragnea, afirmând că Guvernul pe care îl conduce nu va lua nicio decizie prin care să modifice Codul Fiscal.

„Analiza este limpede: acest Guvern nu se va atinge de Codul Fiscal. Cum este firesc, orice decizie de această amploare poate să fie luată, dacă se va considera necesar, doar de către viitorul guvern, legitimat de o majoritate în Parlament și de rezultatele alegerilor de duminică”, a scris Cioloș pe Facebook, relatează Romaniatv.net.

 El a mai afirmat că în cadrul discuției, care, în opinia sa, „produs ceva tulburare”, nu și-a dat acordul asupra prorogării unor termene pentru unele prevederi din Codul Fiscal.

„În cadrul discuției nu am spus că sunt de acord cu propunerea de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul Fiscal. Am zis că o voi analiza, dar că trebuie avute în vedere mai multe aspecte atât legale cât și de oportunitate”, a precizat prim ministrul.

Premierul Dacian Cioloș nu a confirmat în discuția de marți cu liderul PSD Liviu Dragnea faptul că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul fiscal, a precizat anterior Executivul într-un comunicat de presa.

„În cadrul discuției telefonice cu domnul Liviu Dragnea, premierul Dacian Cioloș nu a confirmat că acceptă propunerile de prorogare pentru un an a unor prevederi din Codul fiscal. Prim-ministrul a precizat că ia notă și analizează această propunere, dar trebuie avute în vedere mai multe aspecte legale și de oportunitate ale deciziei”, arată sursa citată.

De asemenea, premierul Dacian Cioloș se așteaptă ca PSD să își îndeplinească promisiunile făcute înainte de alegeri, se menționează în comunicat.

„Pe de altă parte, premierul Dacian Cioloș se așteaptă ca Partidul Social Democrat să își respecte promisiunile și programul de guvernare prezentat cetățenilor înainte de alegerile parlamentare din 11 decembrie, asumându-și totodată responsabilitatea politicii fiscale și legislația adoptată deja în Parlament”, mai arată comunicatul Guvernului.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat marți că, în discuțiile avute cu premierul Dacian Cioloș, acesta a arătat că este interesat ca România să nu intre într-un derapaj economic și a prezentat, totodată, o serie de intenții referitoare la adoptarea unor acte normative.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.