„Rogue One: A Star Wars Story” sosește în cinematografe!

Forța se întoarce: din Franța și până în Suedia, trecând prin Olanda, sute de mii de fani ai universului ‘Star Wars’ așteaptă cu nerăbdare să vizioneze miercuri „Rogue One: A Star Wars Story”, un lungmetraj derivat din legendara saga spațială, a cărui lansare a fost orchestrată cu grijă de studioul Disney, relatează AFP.

Fanii au avut de așteptat doar un an de la „The Force Awakens” precedentul episod al epopeii a cărui acțiune se petrece cu zece ani după celebra trilogie.

Prezentat în avanpremieră în weekend la Los Angeles, ‘Rogue One: a Star Wars story’, realizat de britanicul Gareth Edwards (‘Godzilla’), este lansat miercuri în mai multe țări europene: Franța, Belgia, Olanda, Suedia, Norvegia, Finlanda, Danemarca… În Marea Britanie și Germania este așteptat joi, iar în SUA și România vineri.

Acest prim episod (‘spin off’) derivat din saga intergalactică — din care lipsesc legendarele personaje Luke Skywalker, Han Solo și Prințesa Leia — prezintă misiunea unui comando al Rebeliunii pentru a recupera planurile Stelei Morții (Death Star), arma de distrugere a Imperiului. Povestea se plasează înainte de primul episod lansat în 1977, „Star Wars: A New Hope”.

Ca și în „The Force Awakens”, proiectoarele sunt ațintite asupra unei noi eroine, Jyn Erso, o mercenară a Rebeliunii interpretată de britanica Felicity Jones. Jyn este fiica lui Galen Erso (Mads Mikkelsen), un om de știință înrolat de Imperiu pentru a fabrica arma letală Steaua Morții.

Însoțită de un ofițer al serviciilor secrete al Rebeliunii, Cassian Andor (Diego Luna) și de pilotul Bodhi Rook (Riz Ahmed), Jyn va porni în căutarea Stelei Morții.

Fidel universului ‘Star Wars’, ‘Rogue One’ reunește toate ingredientele care au făcut din această saga un succes planetar: curse de urmărire cu nave spațiale, celebrii ‘stormtroopers’ în armuri albe, creaturi monstruoase, tragedii familiale și prezența în premieră, dezvăluită de trailer, a maleficului Dark Vader.

Filmul conține și o doză bună de umor prin robotul K-2SO, droidul forțelor imperiale reprogramat de rebeli, cu o personalitate puternică și spirit feminin.

Asemeni „The Force Awakens”, noul film este însoțit de o campanie de marketing bine orchestrată de Disney, care a cumpărat în 2012 drepturile acestei epopei de la George Lucas pentru suma de 4 miliarde de dolari.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.