”The Winter” câștigă Marele Premiu la Macao

Filmul argentinian ”The Winter”, care tratează problema izolării și supraviețuirii, a câștigat marți marele premiu al festivalului de film de la Macao, relatează agenția Reuters.

Acțiunea filmului se desfășoară la o fermă din sudul Patagoniei, având ca subiect înlocuirea unui șef de echipă în vârstă de un tânăr. Pe măsură ce iarna aspră se apropie bătrânul încearcă să-l descurajeze pe înlocuitorul său.

Sper ca acest premiu să aducă filmul meu mai aproape de Asia și să poată fi văzut de publicul de pe continentul asiatic, a spus regizorul filmului Emiliano Torres.

Premiul pentru regie a fost adjudecat de Marco Martins pentru regia producției portugheze ”Saint George”, iar actorul principal Nuno Lopez a obținut distincția pentru cel mai bun actor.

”Sisterhood” a fost ales de locuitorii din Macao la categoria cel mai bun film în viziunea publicului.

Potrivit președintelui juriului, Shekhar Kapur, orașul Macao are potențialul de a deveni un important centru asiatic pentru organizarea festivalurilor culturale și de filme. Cultura asiatică are nevoie de evenimente prin care să se exprime ea însăși. Am fost impresionat de infrastructura care se găsește aici, a spus Shekhar Kapur.

Festivalul de la Macao s-a desfășurat în perioada 8-13 decembrie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.