Putin a coordonat atacurile cibernetice împotriva lui Clinton!

Doi oficiali americani de rang înalt din domeniul informaţiilor apreciază că preşedintele rus Vladimir Putin s-ar fi implicat personal în atacurile informatice care au marcat alegerile prezidenţiale americane, motivat de o dorinţă de răzbunare faţă de democrata Hillary Clinton.

Vladimir Putin ar fi dat chiar el instrucţiuni cu privire la modul de filtrare şi utilizare a mesajelor furate democraţilor în urma unor atacuri informatice, afirma postul american miercuri, citând doi oficiali de rang înalt la curent cu această informaţie. Aceşti oficiali afirmă că au „un grad înalt de încredere” în aceste concluzii, relatează Romaniatv.net.

CIA a conchis, într-un raport secret dezvăluit săptămâna trecută de Washington Post, că Rusia a intervenit prin atacuri cibernetice în campania electorală cu scopul precis de a-l ajuta pe Donald Trump să fie ales şi nu cu scopul general de a tulbura buna desfăşurare a alegerilor. Preşedintele-ales a respins cu virulenţă aceste acuzaţii.

Potrivit NBC, Vladimir Putin nu ar fi iertat-o niciodată pe Hillary Clinton pentru declaraţii pe care aceasta le-a făcut în mod public pe când era şefa diplomaţiei americane prin care a pus la îndoială, în 2011, integritatea alegerilor parlamentare din Rusia. Liderul de la Kremlin a acuzat-o atunci că ar fi încurajat manifestanţi să iasă în stradă.

Oficialii de rang înalt din domeniul informaţiilor au dat asigurări pentru NBC că Vladimir Putin ar fi acţionat iniţial cu scopul de a se răzbuna pe candidata democrată, după care li-a extins obiectivul şi a încercat să arate lumii eşecurile politicii americane şi, potrivit unuia dintre aceşti oficiali, „să creeze disensiuni între aliaţi cruciali ai Statelor Unite, dându-le impresia că nu pot să conteze pe Statele Unite ca pe un lider mondial credibil”.

În vederea unor posibile măsuri de represalii, serviciile de informaţii americane examinează îndeaproape averea personală a lui Vladimir Putin, a adăugat NBC, citând oficiali americani.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.