România ratează calificarea în semifinalele CE de handbal

0

ROMÂNIA-DANEMARCA s-a încheiat cu scorul de 17-21, iar „tricolorele” au ratat calificarea în semifinalele Campionatului European de handbal. Cristina Neagu & co. vor juca pentru locurile 5-6 împotria Germaniei, ocupanta locului al treilea în grupa 1 principală. În semifinale s-au calificat Olanda, Norvegia, Franţa şi Danemarca.

Reprezentativa de handbal feminin a României a pierdut întâlnirea cu Danemarca din grupa 2 principală de la Campionatul European din Suedia, în care şi un punct i-ar fi fost suficient pentru a accede în penultimul act al competiţiei, relatează Romaniatv.net.

După partidele magistrale cu Ungaria şi Cehia, „tricolorele” nu au mai avut aceeaşi eficienţă în atac, ca urmare a marcajului strâns pe care danezele i l-au făcut Cristinei Neagu, care nu a fost lăsată să-şi facă jocul obişnuit, dar şi minunilor făcute în poarta Danemarcei de Toft, care a avut un procentaj al intervenţiilor reuşite de 52%.

La finalul partidei, omul-cheie al naţionalei României, Cristina Neagu, a declarat că rezultatul este unul just. „Noi le-am bătut de două ori la ele acasă, dar astăzi au fost mai bune şi trebuie să recunoaştem acest lucru. Anul trecut am obţinut o medalie de bronz, dar anul ăsta ne-am calificat la Olimpiadă, deşi nu ne dădea nimeni nicio şansă, şi suntem în primele 6 echipe din Europa. Probabil după ultimele meciuri bune toată lumea se aştepta să luptăm pentru medalii, dar înainte nu se aştepta nimeni să ajungem până aici. Avem un antrenor, o echipă nouă, trebuie să învăţăm din asta. A fost o perioadă grea pentru mai multe dintre noi, nu ne-am putut antrena, dar am dat tot ce am putut şi ţinem capul sus”, a spus Cristina Neagu.

Portarul Denisa Dedu, una dintre „eroinele” României la acest turneu final, a declarat că echipa României are nevoie de timp pentru a ajunge să aibă un cuvânt de spus, având în vedere că în prezent trece printr-un schimb de generaţii: „Ne-am fi dorit să demonstrăm că putem şi mai mult, dar atât s-a putut azi. Trebuie să privim înainte. La acest campionat am arătat că suntem o echipă puternică şi sunt sigură că pe viitor vom reuşi mai mult. După Olimpiadă toate echipele au schimbat generaţiile, mă bucur că ni s-a acordat încredere. Ne aşteaptă un parcurs destul de dificil, dar sunt sigură că echipa României va avea un cuvânt de spus”.

Costică Buceschi, secundul naţionalei României, a făcut şi el o radiografie a partidei: „De vrut am vrut, de putut nu am putut mai mult. S-a văzut clar că nu am putut să le facem faţă în duelurile unu-la-unu. Am ratat foarte mult din situaţii unu-la-unu, ceea ce ne-a turnat plumb în piciore. Dacă la meciurile precedente apărarea a dus greul, azi a fost mai slabă, nu am reuşit să închidem culoarele deşi ştiam bine ce fac danezele de la 9 metri. Îcercăm să facem o echipă cât mai bună, trebuie să luăm părţile bune din această competiţie, avem un portar de viitor, avem o Cristina Laszlo, care este cea mai bună din generaţia ei, şi alte trei-patru remarcate la acest turneu. Sperăm să facem o echipă cât mai bună, care să suplineasă momentele mai puţin bune ale Cristinei Neagu, pentru că depindem foarte mult de jocul ei, iar danezele au blocat-o foarte bine, aşa că nu am reuşit să înscriem”.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.