Iohannis va convoca noul Parlament pe 20 decembrie

0

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat că va convoca noul Parlament pentru 20 decembrie, iar pentru 21 decembrie va avea consultări cu partidele politice.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va convoca noul Parlament marţi, în 20 decembrie, la ora 12.00, iar pentru miercuri, 21 decembrie, va convoca consultări cu partidele politice, relatează Romaniatv.net.

Şeful statului a ţinut să precizeze că la aceste alegeri votul popular nu a  desemnat niciun partid cu majoritate absolută.

Klaus Iohannis a subliniat că legea privind aprobare a OUG privind măririle de salarii în educaţie şi sanatatea a fost declarată constitutionala şi în consecinta a fost promulgata astazi, iar de la începutul anului va intra în vigoare. „O a doua lege care a fost discutată astazi de CCR şi care se refera la renunţarea la cateva taxe inclusiv taxa radio-tv a fost declarat Constiututionala. Voi trimite aceasta lege inapooi in Parlament. Nu cred ca este bine sa se renunte fara o discutie aşezată, adecvata, despre aceasta taxa”, a declarat Iohannis.
Iohannis a recunoscut că a avut o discuţie politică informală cu Tăriceanu, dar că această discuţie nu s-a referit la PNL.

Preşedintele a evitat să spună dacă vede un alt guvern decât PSD-ALDE. „Vă voi spune când voi desemna un prim-ministru”.

Iohannis a fost întrebat dacă are vreo vina pentru situatia actuala din PNL. „Cu siguranţa. Nu stiu daca se numeste vina, însă eu am contribuit la formare noului PNL. Nu doresc sa transform PNL intr-un partid de buzunar. Imi doresc ca PNL sa fie un partid puternic”.

În privinţa respectării democraţiei Klaus Iohannis a subliniat că este unul dintre cei care promovează democraţia.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.