Lista miniștrilor din viitorul guvern PSD-ALDE

0

După câştigarea alegerilor parlamentare de către Partidul Social Democrat au început să fie lansate tot mai multe ipoteze referitoare la persoana care va prelua funcția de premier. Cea mai vehiculată variantă este cea a numirii lui Liviu Dragnea în fruntea noului Guvern. 

Sunt mai multe nume vehiculate în ceea ce priveşte numirea viitorului premier din partea PSD. Există varianta lui Florin Georgescu, care în acest moment este vice-guvernator al BNR. În 2012 el a ocupat şi funcţia de vicepremier, dar şi ministru de Finanţe, relatează Romaniatv.net.

De asemenea, Rareş Bogdan, jurnalist apropiat de Klaus Iohannis, a vehiculat alte trei nume care ar fi acceptate şi de preşedinte: Sorin Grindeanu, care în acest moment este preşedinte al Consiliului Judeţean Timiş şi fost ministru al Comunicaţiilor în guvernul lui Victor Ponta, Mihai Fifor, în prezent liderul grupului PSD din Senat şi apropiat de-al lui Liviu Dragnea, şi nu în ultimul rând Vasile Dîncu, fost membru al PSD şi actual vicepremier în guvernul tehnocrat.

Mai multe nume din PSD spun că Liviu Dragnea va fi noul premier al României. Această variantă de numire a lui Dragnea în funcţia de prim-ministru nu este însă luată în calcul de preşedintele Klaus Iohannis din cauza condamnării pe care preşedintele PSD o are în dosarul referendumului.

Pe lista miniştrilor care vor face parte din guvernul PSD – ALDE se numără:

Vasile Dîncu – vicepremier

Mhai Tudose – ministrul Economiei

Mihai Fifor – ministrul Transporturilor

Eugen Teodorovici – ministrul Fondurilor Europene

Bogdan Aurescu – ministru de Externe

Sorin Grindeanu – ministrul Mediului

Daniel Constantin – ministrul Agriculturii

Ionuţ Vulpescu – ministrul Culturii

Rovana Plumb – ministrul Muncii

Sorin Câmpeanu – ministrul Educaţiei

Robert Cazanciuc – ministrul Justiţiei

Georgian Pop – ministrul Comunicaţiilor

Gabriel Vlase – ministru de Interne

În acest context, PSD şi ALDE vor începe o serie de negocieri privind structura noului guvern. ALDE ar vrea ca în viitorul Executiv să aibă patru ministri: Sorin Campeanu la Educaţiei, Daniel Constantin la Agricultură,  Steluţa Cătăniciu la Justiţie, Cătălin Beciu la IMM-uri.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.