Nicușor Dan nu renunță la varianta „Cioloș premier”

Președintele Uniunii Salvați România, Nicușor Dan, spune că a purtat discuții informale cu președintele interimar al PNL, Raluca Turcan, pe tema unei coaliții care să susțină un guvern de dreapta, dar că varianta pe care partidul său o agreează – aceea a unui premier tehnocrat susținut de mai multe partide, fără PSD – este „departe de realitate azi”.

„Am avut o discuție informală cu cei de la PNL, cu președinta partidului, doamna Turcan. A fost o discuție informală după consultările de la Cotroceni”, a declarat Nicușor Dan, vineri, la BEM, după preluarea mandatului de deputat, informează Agerpres.

Întrebat dacă formațiunea pe care o conduce este de acord ca, împreună cu PNL, să încerce formarea unei majorități care să dea viitorul guvern, Nicușor Dan a spus că USR își păstrează poziția.

„Noi rămânem la poziția pe care am avut-o în toată campania electorală, anume că cea mai bună soluție pentru România ar fi un guvern condus de un tehnocrat, care să aibă susținerea politică a unor partide (coaliție de partide — n.r.) din care să nu facă parte PSD, Dacian Cioloș — o variantă foarte bună. Din păcate, această soluție pare departe de a fi realizată. Exista varianta susținerii unui prim-ministru tehnocrat în Parlament, noi am spus că Dacian Cioloș ar fi o variantă, însă asta e departe de realitate azi și nu are rost să discutăm. În momentul în care, dacă vreodată se va ajunge spre această soluție, vom negocia”, a precizat liderul USR.

Despre eventualitatea ca USR să mai poarte discuții până la momentul consultărilor de la Cotroceni, convocate de Klaus Iohannis pentru săptămâna viitoare, el a spus: „Dacă domniile lor vor considera de cuviință, da, după cum, dacă alte partide vor să discute cu noi, fără îndoială, dar poziția noastră e cea pe care am precizat-o”.

De asemenea, întrebat dacă USR va susține o colaborare în plan parlamentar a forțelor de dreapta, Nicușor Dan a reafirmat că partidul pe care îl conduce nu face alianțe cu nimeni.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.