Obama l-a avertizat pe Putin

Barack Obama, preşedintele SUA, a declarat că l-a avertizat pe omologul său rus Vladimir Putin, la summitul din China din luna septembrie, că vor fi consecinţe grave dacă atacurile cibernetice nu încetează.

Potrivit BBC, acest lucru presupune că preşedintele rus ştia despre atacurile hackerilor, Barack Obama precizând: „Nu se întâmplă mai nimic în Rusia fără ca Vladimir Putin să ştie”. Statele Unite au acuzat Rusia de implicare în campania electororala, pentru a se compromite procesul democratic în alegeri. Obama a promis un răspuns „proporţional” cu hacking-ul ce a vizat e-mailurile Partidului Democrat şi a făcut aceste declaraţii în timpul ultimei sale conferinţe de presă din aceast an.”Orice ne fac ei nouă, putem să le facem şi noi lor”, a spus Barack Obama, relatează Romaniatv.net.

Deşi nu l-a nominalizat pe succesorul său, Donald Trump, Obama a declarat că sunt unii republicani care nu conştientizează gravitatea implicării Rusiei în alegerile din Stalele Unite.

Barack Obama şi-a exprimat nedumerirea în ceea ce-i priveşte pe susţinătorii GOP care îl aprobă pe Putin, declarând: „Ronald Reagan s-ar răsuci în mormânt”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.