Arestări în Turcia după uciderea ambasadorului rus

0

Poliţia turcă a arestat şase persoane după asasinarea ambasadorului Rusiei, împuşcat luni în timp ce rostea un discurs la o galerie de artă din Ankara, relatează Le Figaro.

Atacatorul, care striga „Nu uitaţi de Alep! Noi murim în Alep, voi muriţi aici”, a fost neutralizat de forţele speciale turce. Potrivit forţelor de ordine, asasinul ambasadorului rus fusese concediat din poliţie după lovitura de stat. Conform Haberturk, Altintas, în vârstă de 22 de ani, nu mai era poliţist din iulie, fiind disponibilizat pentru că era suspectat de implicare în tentativa de lovitură de stat.

Tatăl, sora, mama asasinului şi alţi doi apropiaţi ai asasinului sunt audiaţi de poliţie iar persoana cu care locuia acesta într-un apartament din Ankara a fost reţinută, potrivit agenţiei Anatolia.

O delegaţie rusă trebuie să ajungă la Ankara la ora locală 11.00 pentru a ancheta moartea ambasadorului rus, anunţă CNN Turk.

Ambasada SUA a anunţat că activitatea normală a misiunilor diplomatice americane de la Ankara, Istanbul şi Adana va fi suspendată marţi. Autorităţile turce au reţinut un bărbat care a deschis focul în faţa Ambasadei americane de la Ankara, însă nimeni nu a fost rănit în urma acestui incident, a declarat un oficial al Departamentului de Stat, citat de ABC News.

Ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, a fost împuşcat mortal, luni după-amiază, la Ankara, de un terorist islamist eliminat ulterior de forţele speciale ale poliţiei turce.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.