Carnagiu în piața de Crăciun din Berlin. Un camion a intrat în mulțime!

0

Un camion a intrat în mulţimea adunată într-o piaţă de Crăciun, din Berlin. Camionul care a pătruns în piaţă circula cu o viteză de aproximativ 65 km pe oră. Poliţia a confirmat moartea a cel puţin a nouă persoane şi rănirea a aproximativ 50. Statul Islamic a revendicat atentatul.

 Un oficial german susţine că autorităţile iau în considerare atât scenariul unui atac premeditat, cât şi al unui accident la târgul Breitscheidplatz

O formaţiune jihadistă, Forţele de Mobilizare Populară, afiliată Statului Islamic, a revendicat atentatul, într-un mesaj postat pe Twitter, potrivit CNN. Reprezentanții firmei poloneze de transport căreia îi aparține camionul care a intrat în mulțime la târgul de Crăciun din Berlin au pierdut legătura cu șoferul luni în jurul orei 14:00 GMT, transmite agenția France Presse.

Camionul era înmatriculat în Polonia, iar şoferul ar fi încercat să fugă de la locul dezastrului, dar a fost prins şi reţinut de poliţişti. Un alt bărbat care se afla împreună cu şoferul în camion a decedat.

Un martor ocular a distribuit pe reţelele de socializare imagini de la locul poresupusului atac, menţionând faptul că „oamenii au fost striviţi” de camion, în timp ce alte surse media informau că mai multe porsoane s-au culcat la pământ.

Potrivit DPA, cel mai probabil este vorba despre un atentat care reaminteşte de o acţiune teroristă similară – tragedia de la Nisa – când un camion de îngheţată a făcut carnagiu pe Promenadă, călcând cu roţile lui peste oameni. Acum, în Berlin, scenariul pare să fie identic cu cel din Franţa, de la Nisa. Târgul se afla într-o zonă turistică foarte frecventată, mai ales cu ocazia unor astfel de sărbători, când vine multă lume.
Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.