Cristina Kirchner, vizată de un nou dosar de corupție

Fosta președintă Cristina Kirchner, aflată la conducerea Argentinei între 2007 și 2015, a fost pusă sub acuzare marți de către un judecător din Buenos Aires fiind bănuită de favorizare în acordarea de contracte de lucrări publice unui om de afaceri apropiat ei, transmite AFP.

„Judecătorul Julian Ercolini a inculpat-o pe fosta președintă pentru asociere ilegală și administrare frauduloasă. El a dispus înghețarea bunurilor acesteia în valoare de 10 miliarde de pesos (600 de milioane de euro)”, potrivit unui comunicat al Ministerului Justiției.

Cristina Kirchner, deja pusă sub acuzare pentru operațiuni de speculă cu cursul de schimb, a denunțat imediat, la ieșirea din tribunal, „o formidabilă manevră de persecuție politică”.

Ea este suspectată că l-a favorizat pe omul de afaceri Lazaro Baez în obținerea unor contracte de lucrări publice în provincia Santa Cruz, fieful ei politic din Patagonia, în sudul Argentinei.

Alături de fosta președintă, a mai fost pus sub acuzare ministrul planificării de la acea dată, Julio de Vido.

Lazaro Baez, om de afaceri din domeniul contrucțiilor, se află în închisoare din aprilie. Apropiat al familiei Kirchner — Nestor (președinte între 2003 și 2007) și Cristina—, el s-a îmbogățit considerabil în timpul celor trei mandate ale cuplului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.