Mai multe spitale au returnat peste un milion de lei la buget

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara a aplicat furnizorilor de servicii medicale, în anul 2016, în urma verificărilor efectuate, sancţiuni pentru nerespectarea legislaţiei, dar a şi imputat decontări neconforme, toate în valoare de 1.213.411 lei, transmite corespondentul Mediafax.

Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Hunedoara a sancţionat în anul 2016 furnizorii de servicii medicale, dar a şi recuperat sume mari de bani care contraveneau legislaţiei în vigoare. Cinci medici hunedoreni au primit avertismente pentru modul în care au eliberat certificatele medicale.

Cea mai mare sumă recuperată de CJAS Hunedoara în anul 2016 este de aproape 830.000 de lei şi a fost imputată pentru pacienţi ce nu au respectat condiţiilor aplicării unor dispozitive medicale. Totodată şase spitale hunedorene au returnat 219.790 lei, contravaloarea unor fişe de spitalizare de zi, realizate în timpul programului de lucru din ambulatoriu. În acest caz, CJAS a şi sancţionat unităţile spitaliceşti cu suma de 92.052 lei.

Aproape 45.000 de lei au fost imputaţi pentru servicii medicale încasate necuvenit şi pentru prescripţii medicale eliberate incorect de către furnizorii de servicii medicale din judeţ (medici de familie, spitale, medici specialişti în ambulatoriu privat sau integrat al spitalului sau laboratoare)

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.