Topul celor mai furate cărți din librării în 2016

Share:

Dicționarul explicativ al limbii române, „Sfârșitul Occidentului?”, de Lucian Boia, „Biologie. Clasa a VI-a” sau „Pagini alese” – Ioan Alexandru Brătescu-Voinești se numără printre volumele care au fost furate din librării în 2016.

La solicitarea Agerpres, reprezentanți ai Cărturești, Librăriile Humanitas și Compania de Librării București (CLB) au prezentat liste cu titluri care au fost sustrase de pe raft de către vizitatori.

La Cărturești, titlurile luate de către cititori fără o oprire la casa de marcat au fost: „Povestea noului nume”, al celui mai nou superstar al literaturii, Elena Ferrante, diverse volume din seria devenită cult — „Harry Potter”, de J. K. Rowling, „Mitul democrației”, de Lucian Boia, „Puls: Manual de limba română pentru străini”, de Daniela Kohn dar și masivul Dicționar explicativ al limbii române.

În cazul lanțului Humanitas, hoții au preferat manualele de gimnaziu sau literatura fină. Lista cărților dispărute din rețeaua de librării arată astfel: „Biologie. Clasa a VI-a”, manualul de Chimie pentru clasa a XI-a, Caietul de Limba română pentru clasa a VIII-a, urmate de „Cimitirul de piane”, de Jose Luis Peixoto, „De ce iubim femeile”, de Mircea Cărtărescu, „Sfârșitul Occidentului?”, de Lucian Boia și „Tată bogat, tată sărac”, de Robert T. Kiyosaki.

La Compania de Librării București, cele mai tentante titluri pentru hoți au fost cele dedicate copiilor, fie că e vorba de lecturi suplimentare sau de manuale pentru diverse materii. O listă de zece titluri furate din CLB arată astfel: „Atlasul ilustrat al lumii — pentru copii”, „Magia literelor — Clasa I”, „Poveștile matematicii. Culegere de probleme pentru clasa I”, „Prima mea enciclopedie ilustrată”, „Legende istorice”, de Dimitrie Bolintineanu, „Cele mai frumoase poezioare și cântece ale copilăriei”, „Atlas geografic — România”, „Baba iarna intră-n sat și alte poezii”, de Otilia Cazimir, „Din lumea celor care nu cuvântă”, de Emil Gârleanu și „Pagini alese”—Ioan Alexandru Brătescu-Voinești.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.