USR vrea să atace la CCR taxa radio-tv

Share:

Senatorul USR Vlad Alexandrescu a declarat, miercuri, la Parlament, că parlamentarii Uniunii Salvaţi România au iniţiat procedurile pentru a strânge semnăturile necesare pentru a contesta la CCR articolul din legea privind eliminarea a 102 taxe nefiscale care se referă la abolirea taxei radio-tv, aceştia căutând spirijin în acest demers la colegii de la celelalte partide.

„Am iniţiat procedurile pentru stângerea de semnături în numele grupului parlamentar USR, vom contesta la CCR articolul din lege care se referă la abolirea taxei radio-tv. Avem 13 senatori şi 30 de deputaţi. Vom căuta sprijin la colegii noştri. Suntem convinşi că această iniţiativă va putea merge mai departe”, a afirmat Vlad Alexandrescu, relatează Romaniatv.net.

Curtea Constituţională poate fi sesizată de un grup de cel puţin 50 de deputaţi sau 25 de senatori.

Deputaţii au respins miercuri, în şedinţa de plen, cererea preşedintelui Klaus Iohannis de reexaminare a proiectului de lege privind eliminarea a 102 taxe nefiscale, inclusiv taxa radio-tv, cu 174 de voturi pentru respingere, o abţinere şi 85 de voturi împotrivă. Camera Deputaţilor este for decizional la acest proiect.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.