Discursul de adio al lui Obama

0

Președintele american Barack Obama va rosti pe 10 ianuarie, la Chicago, un discurs de adio pentru a le mulțumi susținătorilor săi și a reflecta asupra celor două mandate petrecute la Casa Albă, transmite luni Reuters.

Într-o declarație trimisă prin email, Barack Obama amintește că primul președinte al Statelor Unite, George Washington, și-a scris mesajul de adio în anul 1796, și precizează că își va rosti discursul în orașul său de adopție, Chicago.

„Mă gândesc la aceste remarci ca la o ocazie de a vă mulțumi pentru această călătorie uluitoare, de a celebra modurile în care ați schimbat în bine această țară în ultimii opt ani, și de a oferi câteva gânduri despre încotro ne îndreptăm cu toții din acest moment”, a scris Obama.

Succesorul său la Casa Albă, republican Donald Trump, va fi învestit în funcție pe data de 20 ianuarie. În timpul campaniei electorale, magnatul a promis că va revoca unele din măsurile-far ale lui Obama, printre care reforma sistemului de sănătate.

„Din 2009, ne-am confruntat cu o serie de provocări și, la capătul lor, am ieșit mai puternici”, a adăugat Barack Obama în declarație, lăsând să se întrevadă o temă din viitorul discurs.

„Aceasta s-a întâmplat pentru că nu am renunțat niciodată la credința care ne-a călăuzit de la întemeiere — convingerea noastră că, împreună, putem schimba în bine această țară”, a mai scris actualul președinte american.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.