Val de solicitări la Ambulanță, în vacanța de Revelion

Numărul solicitărilor înregistrate de către Serviciul Județean de Ambulanță (SAJ) Prahova în perioada vacanței de Revelion a fost cu 20% mai mare față de același interval al anului trecut, pe primul loc situându-se apelurile pentru afecțiuni digestive.

Potrivit unui raport al SAJ Prahova făcut public marți, în perioada 30.12.2016-3.01.2017, Serviciul Județean de Ambulanță Prahova a rezolvat 1.800 de solicitări, înregistrându-se o creștere de 20% față de aceeași perioadă a anului trecut, informează Agerpres.

În acest interval, s-a lucrat cu 285 de echipaje de ambulanță. Cele mai multe apeluri au vizat afecțiunile digestive (168, reprezentând 9,33% din total), cu un vârf de solicitări în prima zi a anului.

Pe locul secund au fost apelurile pentru afecțiunile cardiace (129 solicitări), urmate de cele pentru consumul de alcool și afecțiuni decompensate de consumul de alcool (35 de solicitări).

De asemenea, SAJ Prahova a primit un număr de 33 de solicitări pentru stopuri cardio-respiratorii, vârful de solicitări fiind în data de 1 ianuarie (16 cereri).

Totodată, în acest interval s-a intervenit la 22 solicitări în cazul unor accidente.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.