„Django” va deschide Berlinala 2017

Filmul francez „Django”, consacrat celebrului chitarist de jazz de etnie sinti Django Reinhardt, a cărui familie a fost persecutată de naziști, va deschide în februarie Festivalul internațional de film de la Berlin, au anunțat miercuri organizatorii, relatează AFP.

Acest film biografic, primul film al francezului Etienne Comar, va fi prezentat în competiția oficială și în avanpremieră mondială la 9 februarie.

Actorul francez Reda Kateb este cel care va interpreta rolul celebrului chitarist, forțat să fugă în 1943 din Parisul ocupat de trupele germane din cauza apartenenței sale la comunitatea „sinti”.

„Django Reinhardt a fost unul dintre pionierii cei mai strălucitori ai jazzului european și fondatorul jazzului țigănesc”, a subliniat directorul Berlinalei, Dieter Kosslick, într-un comunicat.

” ‘Django’ arată într-un mod captivant un capitol emoționant din viața sa” și constituie „o istorie bulversantă a unui supraviețuitor”. „Amenințarea constantă, fuga sa și atrocitățile îngrozitoare comise împotriva familiei sale nu l-au împiedicat să continue să cânte”, a adăugat Kosslick.

Este primul film al lui Etienne Comar, scenarist și producător, cunoscut în special pentru că a scris și a produs „Des hommes et des dieux”, premiat la Cannes în 2010, și care semnează și scenariul pentru „Django”.

Afișul viitoarei Berlinale, care se desfășoară în capitala germană între 9 și 19 februarie, nu a fost încă definitivat, dar organizatorii au dezvăluit în ultimele luni mai multe filme care vor participa la festival, precum „The Dinner”, al regizorului israelian Oren Moverman, cu Richard Gere, sau „The Party”, al britanicei Sally Potter.

Laureatul Ursului de Aur din 2013 cu filmul „Poziția copilului”, românul Călin Peter Netzer va fi din nou în competiția oficială în 2017 cu filmul „Ana, mon amour”, menționează AFP.

La rândul său, regizorul finlandez Aki Kaurismaki va prezenta ultimul său film, „The other side of hope”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.