Marine Le Pen, interzisă în Ucraina

Share:

Ucraina a indicat miercuri că va interzice intrarea pe teritoriul său a candidatei la alegerile prezidențiale din Franța, Marine Le Pen, liderul Frontului Național (FN, extrema-dreaptă), după comentarii făcute de ea care par să legitimeze anexarea Crimeii de către Rusia în 2014, informează Reuters.

Peisajul politic în schimbare în 2017 provoacă nervozitate din partea Kievului. Președintele ales al SUA, Donald Trump, a adoptat un ton mai prietenos față de Rusia, în timp ce un alt candidat la președinția franceză, Francois Fillon, favorizează ridicarea sancțiunilor împotriva Moscovei.

Relațiile dintre Ucraina și Rusia s-au deteriorat după anexarea Crimeii de către Rusia, urmată de izbucnirea luptelor separatiste proruse în estul Ucrainei care au ucis în jur de 10.000 de oameni, în ciuda unor acorduri de încetare a focului dominate de ambiguitate.

Într-o aluzie la Le Pen, Ministerul de Externe ucrainean a subliniat într-un comunicat că, „prin declarații ce repetă propaganda Kremlinului, politicianul francez arată lipsă de respect față de suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei și ignoră complet principiile fundamentale ale dreptului internațional”.

„În acest sens, amintim că astfel de declarații și acțiuni în încălcarea legislației ucrainene vor avea în mod necesar consecințe, așa cum este cazul anumitor politicieni francezi cărora li se refuză intrarea în Ucraina”, adaugă ministerul.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.