Nicușor Dan, atac dur la Guvernul Grindeanu

0

Preşedintele USR, Nicuşor Dan, a declarat, miercuri, în plenul reunit, că Guvernul propus de PSD „amanetează” viitorul ţării şi îndatorează viitoarele generaţii şi a criticat componenţa Cabinetului, afirmând că el va duce la „repesedizarea” României.

Nicuşor Dan a criticat faptul că Guvernul nu abordează în programul de guvernare problemele reale ale ţării. „Am găsit în schimb în programul de guvernare că guvernările PSD şi ALDE au adus prosperitate românilor. Mi-e teamă că ne uităm la alte Românii. (…) Se amanetează viitorul României şi se îndatorează generaţiile viitoare”, a spus el.

Liderul USR a spus şi că tinerii ar fi vrut să vadă în Guvern „modele de viaţă” şi modele de onestitate şi competenţă, în schimb propunerile sunt unele greşite.”Ce văd ei, dacă se uită la câteva dintre persoanele propuse? Văd că primul om care a fost demis pentru incompetenţă după tragedia de la Colectiv, chiar de Guvernul Ponta, devine ministrul Tineretului. Văd că un primar acuzat pentru luare de mită şi spălare de bani devine ministrul Muncii. Văd că o funcţionară descoperită de ANI pentru conflict de interese devine ministrul Apelor şi Pădurilor chiar în domeniul în care s-a manifestat acest conflict de interese. Văd un profesor care îşi pierde dreptul de a coordona doctorate pentru că nu poate să îşi dovedească activitatea ştiinţifică că devine ministrul Sănătăţii”, a spus el, conform News.ro.

Nicuşor Dan a criticat şi faptul că Florin Iordache a fost propus ministru al Justiţiei, fiind „unul dintre coordonatorii marţii negre”, dar şi faptul că Teodor Meleşcanu este ministru de Externe, ceea ce reprezintă „un afront” faţă de românii din diaspora.

„Interesul PSD de a câştiga alegerile a fost tocmai de a scăpa membrii de braţul justiţiei. (…) Pe scurt, ceea ce ni se propune azi este o repesedizare a României”, a conchis liderul USR.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.