Dosarul „Roșia Montană”, depus la UNESCO

Share:

Ministerul Culturii a trimis miercuri la UNESCO dosarul „Peisajul Cultural Minier Roșia Montană”, se arată pe site-ul ministerului.

”Depunerea dosarului pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial a fost făcută cu asumarea ministrului Culturii, Corina Șuteu, după informarea și consultarea premierului Dacian Cioloș și cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe”, menționează sursa citată, informează Agerpres.

Potrivit site-ului instituției, „depunerea dosarului ‘Roșia Montană’ la UNESCO finalizează un proces început încă din 2011 (când Comisia Națională a Monumentelor Istorice a recomandat oficial Ministerului Culturii includerea Roșiei Montane în patrimoniul UNESCO) și continuat în mandatul Guvernului condus de Dacian Cioloș, prin adăugarea Roșiei Montane pe Lista Indicativă a României la UNESCO în februarie 2016″.

În prezent, România are șase poziții culturale și una naturală în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO: Bisericile cu pictură exterioară din Moldova, Mănăstirea Horezu, Satele cu biserici fortificate din Transilvania, Cetățile dacice din Munții Orăștiei, Centrul istoric al Sighișoarei, Bisericile de lemn din Maramureș și Delta Dunării.

”Corina Șuteu își manifestă speranța că ministrul Culturii, Ioan Vulpescu, va susține și va duce mai departe în cele mai bune condiții acest demers”, se mai arată pe site.

Decizia finală privind includerea în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO a Roșiei Montane aparține exclusiv Comitetului Patrimoniului Mondial, în baza evaluării dosarului depus.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.