Dragnea vrea prefecți numiți politic

Share:

Președintele PSD, Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, admite că s-ar putea schimba legislația astfel încât prefecții să fie numiți politic, respectiv să fie membri de partid.

„După ce Guvernul se va ocupa de problemele urgente acum și în paralel de legea bugetului, este posibil să ajungem la asta, pentru că s-ar putea ca această măsură inclusă în strategia guvernului tehnocrat să fie bună. Ei au prins asta în strategia de reformă a administrației locale. Este o variantă. E foarte posibil să ajungem la concluzia asta, pentru că de fapt suntem într-o mare ipocrizie care, vezi Doamne, sunt funcționari publici, dar de fapt sunt puși politic”, a declarat Dragnea, la Palatul Parlamentului, întrebat dacă dorește să schimbe legislația ca prefecții să fie numiți politic, să fie membri de partid.

Pe de altă parte, el i-a adresat un apel ministrului de Finanțe să facă o anchetă asupra rectificării bugetare.

„Îl rog pe domnul ministru de Finanțe, domnul Ștefan Viorel, dacă e nevoie de sprijin de la Parlament facem și asta, să demareze urgent o verificare, cercetare, anchetă foarte dură internă să vedem cum s-a ajuns în situația în care ei au avut o rectificare pozitivă, spunând că vor avea venituri suplimentare la buget. În schimb, se pare că au încasat cu mai puțin de 10 miliarde. Asta e ceva foarte grav și pentru asta trebuie să dea socoteală și premierul, și ministrul de Finanțe. Și îl rog pe domnul Viorel Ștefan să verifice urgent lucrul ăsta, pentru că nu ne jucăm cu bugetul țării. (…) Acum se lucrează la fila de buget pentru fiecare minister”, a mai declarat liderul PSD, citat de Agerpres. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.