Partidul lui Dragnea. Guvernarea lui Dragnea. Țara lui Dragnea!

1

Popularitatea lui Liviu Dragnea crește cu fiecare zi. În momentul în care vorbim, Dragnea este, de departe, cel mai puternic/influent om din România. Nu-mi amintesc vreun lider PSD, poate doar Ion Iliescu, în primii ani ai perioadei postdecembriste, care să fi avut atâta putere în partid. Opoziția față de Dragnea  este practic inexistentă , astăzi, la începutul lui 2017, în PSD.  Nimeni nu are curajul să comenteze, nici măcar pe la colțurile sediului din Kiseleff, vreo decizie luată de acesta.

Guvernul Grindeanu a fost alcătuit, după bunul plac, de Dragnea. Toți ceilalți pesediști, fără excepție, nu au făcut  altceva, după rezultatele alegerilor parlamentare, decât să îi ridice osanale. Marelui strateg , marelui lider , președintelui, omului politic providențial, singurul, care poate salva România. Taberele din PSD fumează, la unison, pipa unei păci mimate, care nu are cum să dureze mult. Lideri grei, cu vechime în partid, au privit șocați cum Dragnea, de capul lui, a nominalizat-o pe Sevil Shhaideh ca premier. A fost stupoare la vârful PSD, însă, nimeni nu a îndrăznit să crâcnească.

Și cea de-a doua numire pentru funcția de premier, cea a lui Grindeanu, a reprezentat doar decizia lui Dragnea și numai a lui Dragnea. Unamimitatea mult-clamată din Comitetul Executiv Național al PSD nu a reprezentat nimic altceva decât un cec în alb oferit lui Dragnea. Mai mult, componența noului Guvern PSD-ALDE a surprins, să folosesc un termen blând, mulți „grei” din PSD. Mulți miniștri numiți/impuși de Dragnea sunt priviți cu neîncredere în partid. Dar Dragnea a vrut, a putut și, în consecință, și-a impus oamenii săi. Pe principiul competenței? Nici vorba! Singurul criteriu a fost obediența față de liderul suprem al PSD!

Liviu Dragnea este, după 11 decembrie, liderul atotputernic al PSD și implicit al României. Mulți, alarmant de mulți români, au uitat, brusc, că Dragnea nu este vreun lider politic apărut peste noapte care nu a avut nimic în comun cu starea deplorabilă în care a ajuns și se află România anului 2017. Dragnea are peste 20 de ani de activitate administrativă și politică, LA VÂRF,  în spate. A fost mulți ani președinte al CJ Teleorman, parlamentar, ministru, vicepremier. Astăzi deține funcția de președinte al Camerei Deputaților. Trecutul său în administrația publică și politică nu este chiar imaculat.

Cu toate acestea, Dragnea a înțeles că rețeta succesului electoral este să vorbești pe înțelesul românilor. Să le dai, dacă nu musai circ, neapărat pâine. Salariile și pensiile vor fi majorate! De unde bani? Ce mai contează! Tăiem drastic de la investiții și pompăm nesimțit în sistemul bugetar! Cei de la privat, proștii, care se chinuie să țină bugetul/țara asta de 27 de ani, sunt trimiși/puși la colț de „marele om de stânga” Dragnea.

Cum poate fi performantă o guvernare, cât timp Dragnea vrea să fie, simultan, și președintele PSD, și președintele Camerei, și premier. Puterea a corupt întotdeauna, iar lui Dragnea, ca multor altor politicieni, îi plac al dracului de mult puterea/privilegiile/funcțiile. Doar dacă privești reședința somptuoasă, sfidătoare chiar la adresa milioanelor de amărâți din această țară, în care locuiește Dragnea realizezi cât de profitabilă a fost administrația și politica pentru unii. Unii care nu contenesc să vândă iluzii și să prostească în față milioane de români.

Luați programul de guvernare cu care USL a câștigat alegerile în 2012 și vedeți câte promisiuni au fost respectate! De ce crede oare cineva că de data aceasta va fi altfel?

Garantează Dragnea! Spun unii! Nu puțini! Dumnezeule, dacă salvarea României  vine de la Liviu Dragnea, am ajuns rău! Foarte rău! Și dovedim că suntem și naivi și proști și că ne merităm  soarta!

Nu am nici cea mai vagă intenție de a fi avocatul guvernării Cioloș sau al lui Iohannis, dezamăgiri pe linie, dar de aici până la a-l privi pe Dragnea ca pe marele salvator al României este cale lungă.

Știți câți ani, din cei 27 de guvernare postdecembristă, au fost pesediștii, într-o formulă sau alta, la guvernare? Vă spun eu: vreo 17! Suficient timp să miște ceva în direcția cea bună!

Dar, la începutul lui 2017, a devenit sinucigaș să spui ceva rău de Liviu Dragnea, cel care este, deja perceput, ca viitorul președinte al României!

Să așteptăm, însă, șase luni, un an, doi, timp în care eficiența guvernării va fi singurul argument care îl mai poate proteja pe Dragnea în partid! Pesediștii, cei care astăzi îl aplaudă zgomotos pe Dragnea, vor fi primii care îi vor cere demisia când situația o va impune!  De ce oare acest lucru nu ar mai trebui să surprindă pe nimeni?

Un editorial de Iulian Badea

Citește și
1 Comentariu
  1. ion ion spune

    E mai tare ca ILIESCU si voi muriti de necaz .Nu are dreapta un leader sa urce macar la carambul lui Dragnea sau Tariceanu Amin,Cultura de porci ,de rosii sau castraveti din Teleorman a inebunit dreapta.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.