Prima decizie luată de Cabinetul Grindeanu

Premierul Sorin Grindeanu a semnat, miercuri seara, decizia pentru numirea lui Mihai Busuioc în funcţia de secretar general al Guvernului, acesta fiind deja publicată în Monitorul Oficial. Premierul a ajuns în jurul orei 20.00, la Palatul Victoria, unde, de la ora 21.00, a condus prima ședință a noului Guvern.

Premierul Sorin Grindeanu le-a cerut celor 26 de miniştri în prima şedinţă de Guvern să se prezinte fiecare la ministerul pe care îl conduce joi, de la ora 9.

Ulterior, le-a solicitat miniştrilor să facă o listă cu problemele urgente din minister pe care aceştia ar urma să le prezinte în următoarea şedinţă de guvern de vineri.

„Mâine dimineață, la ora 9,00. fiecare ministru merge și preia ministerul pentru care a fost votat în Parlament. Vă rog să faceți un inventar în fiecare minister astfel încât vineri, când vom avea următoarea ședință de guvern, să le prezentați”, a declarat Grindeanu, în debutul ședinței de guvern.

El i-a felicitat pe miniștri pentru votul din Parlament.

„Azi suntem la prima ședință de guvern. Subliniez responsabilitatea care apasă pe umerii fiecăruia dintre noi. O responsabilitate dată de votul românilor din 11 decembrie, de votul de azi din Parlament și care ne obligă la a pune în aplicare programul de guvernare 2017-2020”, a mai spus premierul.

Sorin Grindeanu a fost însoțit de liderul PSD, Liviu Dragnea, de președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, și de membrii Cabinetului.

La sosirea la Palatul Victoria, aceștia au fost primiți de fostul premier Dacian Cioloș.

Sorin Grindeanu a anunțat că în prima ședință a noului Cabinet vor fi adoptate ordonanța de organizare a Guvernului și proiectul de lege privind abilitarea Executivului de a emite ordonanțe, scrie Agerpres. 

În condiţiile în care noul Cabinet Grindeanu a ajuns la Palatul Victoria în jurul orei 20, în Monitorul Oficial a fost publicată deja prima decizie a noului Executiv.

Astfel, Mihai Busuioc a fost eliberat din funcţia de secretar general al Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi numit secretar general al Guvernului, cu rang de ministru, scrie Mediafax. 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.