A fost ales noul președinte al CSM

Share:

Judecătoarea Mariana Ghena a fost aleasă, vineri, președinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Noul Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) şi-a ales conducerea, judecătoarea Mariana Ghena fiind votată pentru funcţia de preşedinte şi procurorul Mihai Cristian Ban pentru funcţia de vicepreşedinte, relatează romaniatv.net.

Mariana Ghena şi Mihai Cristian Ban au fost aleşi cu unanimitate de voturi şi vor conduce Consiliul Superior al Magistraturii timp de un an.

Mariana Ghena este membru al noului Consiliului Superior al Magistraturii din partea instanţei supreme şi Cristian Mihai Ban este procuror la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti, detaşat la CSM din ianuarie 2017.

Judecătoarea Mariana Ghena şi-a prezentat proiectul de management în cadrul primei şedinţe a noului Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). În cadrul acestui proiect, Mariana Ghena a arată că nu se pune problema adoptării unei legi privind răspunderea materială a magistraţilor până când nu se vor atinge şi condiţiile de lucru ale judecătorilor şi procurorilor din alte state europene.

„În ceea ce priveşte mult discutata răspundere materială a magistraţilor, iminenta iniţiativă legislativă, este o problema sensibilă, chiar şi pentru dumneavoastră, domnule ministru (Florin Iordache, ministrul Justiţiei, n.r.), în activitatea pe care o veţi desfăşura. Nu o dorim, nu o vedem în altă modalitate decât cea reglementată în prezent”, a spus Mariana Ghena.

Ea a precizat că o asemenea iniţiativă legislativă ar fi utilă doar după îndeplinirea unor condiţii.

„O astfel de iniţiativă nu poate fi declanşată decât după o responsabilă apreciere a cadrului legislativ care să reclame această modalitate de răspundere, după implementarea unui sistem de legi bune pentru o justiţie bună, după o consultare reală a magistraţilor şi după identificarea altor modalităţi de eficientizare a activităţii magistraţilor. Nu cred şi nu credem că se pune problema, la acest moment, a unei iniţitive legislative sub acest aspect”, a mai arătat Mariana Ghena, conform News.ro

Citește și
1 Comentariu
 1. Raneti Tudor Andrei spune

  asa-zisul procuror general Ban Cristian Mihai de la Parchetul de pe langa Curtea de apel Bucuresti si actualul vicepresedinte CSM e un schizofrenic in cardasie cu criminali, spagari si santajisti in special din mafia magistratilor cum ar fi clanul interlop de „procurori” criminali din Vrancea si Galati: Tarlea Florin Cristinel, Mihaila Paul, Mihaila Gheorghe, Mihaila Cosmin, Castu Vasile, „dinastia” de tigani Galca, precum si cu spagari ca Vasile Cristea Mirela Simona, Fulea Ioana Violeta si altii de la Tribunalul Bucuresti cum ar fi asa-zisii judecatori Buculei Alina Petruta si Gutu Manuela prinsi in flagrant luand mita de la hipermarchetul francez Cora motiv pentru care a fost recompensati cu promovarea la Curtea de apel Bucuresti in loc sa fie expulzati din magistratura

  I-am publicat dosarele penale pentru complicitatea la infractiunile grupului infractional organizat din circumscriptia Curtii de apel Bucuresti aici:
  http://militia.freeforums.net/board/8/parchetul-de-langa-curtea-apel

  Cititi cu ce se ocupa clanul interlop de tigani din Parchetul de pe langa Tribunalul Vrancea:
  http://militia.freeforums.net/thread/28/procuror-mihaila-urmarit-pentru-coruptie

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.