Grădinițele și școlile din Capitală, închise luni și marți

Share:

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat că luni și marți nu vor fi deschise școlile și grădinițele în București şi judeţul Ilfov, din cauza condițiilor meteo. Edilul a precizat că potrivit informaţiilor primite de la meteorologi, luni, marţi şi miercuri va fi ger în Bucureşti, în jur de minus 20 de grade.

Vacanţa preşcolarilor şi elevilor se prelungeşte, după ce autorităţile au decis ca şcolile şi grădiniţele să fie închise în Bucureşti şi judeţul Ilfov, din cauza condiţiilor meteo dificile.

„In urma consultarilor pe care le-am avut cu ministrul Educatiei, cu inspectorul sef scolar de pe municipiul Bucuresti, cu cativa directori de scoli si cu primarii de sectoare am decis ca luni si marti sa nu fie deschise gradinitele, cresele, scolile si liceele din Capitala, deoarece informatiile pe care le-am primit de la specialistii in meteorologie arata faptul ca luni, marti si chiar miercuri dimineata va fi in Bucuresti ger naprasnic, in jur de minus 20 de grade. Exista pericol pentru copii, profesori, parinti, pericol de imbolnaviri, de accidente. Urmeaza sa tin legatura cu ministrul Educatiei, inspectorul sef scolar din Bucuresti si cu directorii de scoli sa vedem daca se poate incepe scoala de miercuri sau chiar de joi, cand este prima zi in care vremea se va imbunatati in Capitala”, a declarat, vineri seară, primarul general Gabriela Firea.

Primarul general al Capitalei a anunţat că a vorbit şi cu prefectul de Ilfov, care a decis, de asemenea, ca şcolile, creşele şi grădiniţele să fie închise luni şi marţi. „Domnul prefect de Ilfov a luat aceeaşi decizie. Deci luni şi marţi, şcolile, creşele, liceele vor fi închise şi în Ilfov”, a spus Firea.

Administraţia Naţională de Meteorologie a prelungit avertizarea cod portocaliu de viscol pentru opt judeţe până vineri, la ora 23.00, iar codul galben va fi menţinut în Bucureşti şi în 19 judeţe până la aceeaşi oră. În perioada următoare, în cea mai mare parte a ţării, vremea va fi geroasă atât noaptea, cât şi ziua, iar temperaturile minime se vor situa frecvent între minus 25 şi minus 15 grade.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.