Loteria Română, din nou la Ministerul Finanțelor

0

Loteria Romana, una dintre cele mai valoroase companii romanesti, continua sa fie plimbata de la un minister la altul, in functie de ce guvern preia conducerea administratiei. Cabinetul Grindeanu a hotarat ca Loteria sa fie trecuta de la Ministerul Economiei la Ministerul Finantelor, scrie publicatia economica Profit.ro.

In vara anului 2016, Loteria Romana a fost transferata de Guvernul Ciolos in portofoliul Ministerului Economiei. Asta dupa ce, in toamna anului 2015, Guvernul Ponta a decis ca Loteria Romana sa treaca din subordinea Ministerului Finantelor in cea a Oficiului National pentru Jocuri de Noroc, institutie care timp de patru ani sa aiba exclusivitate pentru jocurile organizate de Loterie. Executivul sustinea in ordonanta ca, in termen de doi ani, Loteria va functiona dupa principiile guvernantei corporative, cu o conducere de tip dualist si cu criterii de performanta.

Pana sa fie trecuta la Oficiul Jocurilor de Noroc, Loteria Romana a fost controlata tot de Ministerul Finantelor.

Loteria a incheiat anul trecut, conform bugetului rectificat de venituri si cheltuieli, cu un profit net de 59,5 milioane de lei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.