Parlamentul, convocat în sesiune extraordinară!

Share:

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că luni Parlamentul va fi convocat în sesiune extraordinară pentru ca Guvernul să poată da ordonanţe, lucru pe care nu îl poate face în prezent deoarece PNL a atacat la Curtea Cosntituţională legea de abilitare a Executivului de a da ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare.

„Mâine convocăm Parlamentul în sesiune extraordinară. De ce? Pentru ca Guvernul să poată să emită ordonanţe. parlamentul fiind convocat în sesiune extraordinară, Guvernul poate emite ordonanţe. noi nu ne pierdem în detalii. Am văzut că acest Guvern se doreşte să fie blocat, foarte bine, folosim toate pârghiile legale şi constituţionale pe care le avem pentru a asigura Guvernului condiţiile să guverneze”, a anunţat Liviu Dragnea la România TV.

Lideru PSD a criticat PNl pentru atacarea la CCR a legii de abilitare a Guvernului şi a promis că va analiza în perioada următoare cu atenţie gesturile şi acţiunile opoziţiei.

”În următoarele zile şi noi şi Guvernul o să analizăm cu atenţie toate gesturile, acţiunile, inclusiv ale Opoziţiei. Pentru că suntem primul caz când se atacă la Curtea Constituţională o lege de abilitare a Guvernului de a administra ţara în timpul vacanţei parlamentare, adică de a putea emite ordonanţe. este un singur scop aici, acele de a bloca activitatea Guvernului, adică de a bloca activitatea statului”, a mai spus Liviu Dragnea.

PNL şi USR au sesizat vineri Curtea Constituţională cu privire la legea de abilitare a Guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, argumentând că actul normativ permite Executivului să se substituie Legislativului şi că, totodată, legea ar permite cabinetului Grindeanu să modifice legi organice prin ordonanţe simple, ceea ce este contrar Constituţiei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.