Școlile și grădinițele din București reiau cursurile pe 16 ianuarie!

Share:

Toate cursurile în şcolile, grădiniţele şi creşele din Capitală  se reiau luni, 16 ianuarie, a anunţat primarul Capitalei, Gabriela Firea, într-o conferinţă de presă care a avut loc la Poliţia Locală.

Decizia vine ca urmare a valului de frig care cuprinde Capitala în zilele de marţi, miercuri şi joi.

„În mod raţional şcoala ar putea să înceapă în capitală vineri, ceea ce ar fi neplăcut, pentru că ar fi o zi se sfârşit de săptămână. de aceea am luat decizia  ca toate cursurile să înceapă luni, 16 ianuarie. Atunci se vor deschide toate creşele, grădiniţele, şcolile şi liceele”, a anunţat primarul Capitalei.

Noaptea de luni spre marți va fi cea mai geroasă din această iarnă, în România, cu temperaturi care vor ajunge chiar și la -30 de grade în depresiuni, în timp ce în București se vor înregistra -23 de grade Celsius, a declarat, luni, Mihai Huștiu, meteorolog de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM),

Aproape toată România este sub Cod Portocaliu luni şi marţi, când vor fi chiar şi minus 29 de grade. Opt oameni au murit până acum din cauza frigului şi în jur de 60 au avut nevoie de ajutor medical după ce au intrat în hipotermie.

În vestul României este ceva mai bine, dar nu cu mult. În 5 judeţe este cod galben de ger, iar minimele vor scădea frecvent sub minus 15 grade.

În plus, unele zone sunt încă sub nămeţi.

În Capitală autorităţile scot jandarmii şi deţinuţii pe străzi ca să ajute la deszăpezire.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.