Șefii Parchetelor, chemați la raport de ministrul Iordache

0

Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, i-a chemat luni pentru discuţii pe şefii parchetelor: procurorul general al României, Augustin Lazăr, pe procurorul-şef DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi pe procurorul-şef DIICOT, Daniel Horodniceanu, la sediul Ministerului Justiţiei.

Discuţiile cu şefii parchetelor sunt programate să aibă loc luni, în jurul prânzului. Întâlnirea este programată să se desfășoare la sediul Ministerului Justiției, în jurul orei 12,00.

De altfel, ministrul Justiţiei a declarat, vineri, că va avea întâlniri cu procurorul general, urmând să discute şi situaţia Laurei Codruţa Kovesi, în contextul înregistrărilor lui Sebastian Ghiţă şi a dosarului de la parchet.

„E o anchetă în derulare la Parchetul General. Această discuţie o voi avea şi săptămâna viitoare când mă văd cu procurorul general şi cu adjuncţii dumnealui.(…) Atâta timp cât este o anchetă în derulare, pe care o are în acest moment Parchetul General, atâta timp cât respectă prevederile legale, nu văd de ce (n.r.-retragere din funcţie a procurorului şef DNA)”, a răspuns Florin Iordache vineri, conform Mediafax.

Ministrul Justiţiei a mai susţinut că în România nu mai este nevoie de monitorizare prin rapoarte MCV, precizând că ţara noastră a arătat „progrese remarcabile”.
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.