„Best Film Awards”, la prima ediție

0

Prima ediție a „Best Film Awards”, un festival care se desfășoară în mediul online, dar care își dorește să reanime spațiile cinematografice de cartier, pe care le va folosi pentru a organiza proiecții ale filmelor câștigătoare, va avea loc la Cluj-Napoca între 13 și 15 ianuarie.

Ciprian Iacob, directorul festivalului, a explicat pentru Agerpres că echipa evenimentului a făcut o selecție de opt lungmetraje și 15 filme scurte, dintr-un total de 236 de producții care s-au înscris la festival. Acestea sunt în marea lor majoritate filme independente, pe care publicul larg nu are ocazia să le vadă pe canalele deja tradiționale, cum ar fi marile rețele de cinematografe sau canalele de televiziune. În acest fel, festivalul funcționează și ca un selecționer specializat care poate aduce publicului, în cinematografele de cartier, filme ale unor regizori și producători mai puțin cunoscuți, de pe tot mapamondul. Pe de altă parte, aceste cinematografe de stat își completează oferta cu producții de calitate.

„Best Film Awards” — Mută sufrageria ta la cinema este o ediție pilot. Am ales luna ianuarie tocmai pentru că este o lună în care nu sunt alte evenimente. Prognoza pentru ianuarie era destul de blândă când am decis noi data festivalului. Va fi și un experiment — vrem să scoatem oamenii din casă, o să vedem în ce măsură reușim. Mulți m-au întrebat de ce Cluj, unde mai sunt și alte festivaluri de film, mai ales TIFF, dar noi nu intrăm absolut deloc în zona festivalului TIFF, evenimentul nostru nu asta își propune, nu sunt pe aceeași nișă, dar ne propunem, ca și ei, să scoatem lumea din casă’, a spus Iacob.

El a explicat că orașul Cluj este un mediu cultural în continuă dezvoltare, iar acest lucru poate ajuta la dezvoltarea unui festival cum este cel pe care și l-a propus.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.