Control la Spitalul de Arși

0

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a dispus efectuarea unui control la Spitalul de Arși, au declarat marți, pentru Agerpres, surse medicale.

Controlul va fi făcut de o echipă mixtă formată din specialiști de la Institutul Național de Sănătate Publică, Direcția de Sănătate Publică și Inspecția de Sanitară de Stat.

Verificările intervin în contextul apariției unor informații în presa centrală potrivit cărora pereții unității medicale nu ar fi fost decontaminați sau dezinfectați înainte de a se face reabilitarea. Astfel, pereții vechi ar fi fost acoperiți cu rigips.

„Bacteriile şi ciupercile au rămas neatinse şi aşteaptă să taie panglica împreună cu autorităţile. Publicul are dreptul să ştie acest lucru: conducerea spitalului şi Primăria Sectorului 1 au făcut renovarea fără să ia în calcul ce e în pereţi. Infecţiile nosocomiale vor reveni rapid”, a declarat, pentru Gazeta Sporturilor, un medic de la Spitalul de Arşi.

Fostul ministru al Sănărăţii, Vlad Voiculescu a transmis, luni, că Primăria Sectorului 1 îşi asumase igienizarea Secţiei ATI a Spitalului de Arşi astfel încât să existe garanţii majore de prevenţie a infecţiilor nosocomiale, însă primarul Tudorache s-ar fi concentrat mai mult pe campania electorală decât pe realizarea acestui obiectiv.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.