Dragnea continuă „războiul” cu Iohannis

0

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților, consideră că șeful statului „devine deja plictisitor” pentru că „îl pomenește mereu” în mod public și spune că, „dacă tot pune presiune pe anumite instituții”, putea să se aplece și asupra scandalului legat de dezvăluirile lui Sebastian Ghiță.

„Dl președinte am văzut că nu ratează nicio ieșire publică să pomenească numele meu sau să se refere la mine. Deja pentru mine devine plictisitor. Nu mai comentez, că noi ne ocupăm de alte lucruri, de ceea ce face Guvernul, de măsurile din programul de guvernare. Și unele măsuri din programul de guvernare sunt și pentru mine. Pot fi luat pentru foloase necuvenite, că am promovat un program de guvernare care aduce beneficii unor milioane de români, printre care sunt și eu. Nu mă interesează acele afirmații”, a declarat Dragnea luni, la Palatul Parlamentului.

Întrebat cum comentează activitatea instituțiilor statului legat de „scandalul momentului”, cazul Sebastian Ghiță, el a spus că președintele Iohannis ar fi putut să se aplece asupra acestui scandal.

„Sincer, de asta am spus că dl președinte devine plictisitor pentru mine. Eu mă așteptam ca acolo ăsta să fie subiectul principal. Că a ne preface că nu există acest subiect și că nu sunt probleme în acest sistem ar însemna să fim pe altă lume. Toată lumea înțelege că avem probleme. Ele trebuie lămurite. Or n-a atins subiectul ăsta, acum are alte chestiuni personale. Până acum am văzut foarte multă tăcere. Dacă tot mergea acolo și punea presiune pe anumite instituții, poate fără presiune le aducea aminte, așa părintește, că poate e bine să se aplece și asupra acestui scandal. Se pare că nu”, a arătat președintele Camerei Deputaților, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă are informații că Florian Coldea ar fi încercat să îl șantajeze pe Victor Ponta, Dragnea a spus: „Eu nu sunt informator și nici colector de informații, mă uit la televizor ce spun unii și alții, dar se spun prea multe lucruri ca ele să rămână așa în întuneric. Cineva trebuie să facă lumină aici, mai devreme sau mai târziu”.

El a menționat că nu a avut o discuție cu ministrul Justiției, despre care spune însă că e „un om foarte hotărât”.

Președintele Klaus Iohannis a afirmat vinerea trecută, în contextul în care a avertizat că o lege a amnistiei și grațierii ar fi „o catastrofă” pentru democrație, că reprezintă circumstanțe îngrijorătoare faptul că președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, este condamnat penal, iar președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, este trimis în judecată. „Nu pot să mă fac că nu văd că președintele Camerei Deputaților este o persoană condamnată penal și cu urmărire penală în curs. Președintele Senatului este o persoană trimisă în judecată pentru minciună penală. Asta este, ce numesc eu, circumstanțe îngrijorătoare”, a declarat Iohannis, la ședința de constituire a CSM.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.