Programul Cinemateca TIFF 2017

0

Un nou sezon de filme al programului Cinemateca TIFF se deschide luna aceasta, la Cinema Victoria din Cluj, cu „Jackie”, drama pentru care Natalie Portman a fost nominalizată la Globul de Aur, urmată de una dintre cele mai așteptate producții românești ale începutului de an, „Fixeur”, în prezența echipei.

Luna ianuarie se încheie cu o seară dedicată renumitului regizor și scenarist polonez Krzysztof Kieslowski.

În 12 ianuarie, de la ora 20,00, filmul regizorului Pablo Larraín, inspirat din viața lui Jackie Onassis, va avea avanpremiera la Cluj.

„Un film biografic impresionant despre cea mai iubită Primă Doamnă a Americii, în cel mai dificil moment al vieții ei. Cum s-a văzut asasinarea președintelui John F. Kennedy prin ochii celei care i-a fost cel mai aproape? Cum a făcut față Jacqueline Kennedy șocului și durerii și cum a reușit să-și continue viața pentru a-și putea crește copiii și a duce mai departe moștenirea lui?”, se arată în comunicatul transmis AGERPRES de echipa TIFF.

Natalie Portman apare într-un rol memorabil, pentru care a primit o nominalizare la Globul de Aur.

„Un remarcabil portret al unei figuri iconice a Americii (…) Însuflețită de interpretarea extraordinară a lui Natalie Portman, care n­a fost niciodată mai bună, această dramă biografică neconvențională e primul film în limbă engleză al lui Pablo Larraín, talentatul regizor chilian din spatele unor filme ca No, El Club și Neruda”, scrie The Hollywood Reporter, potrivit comunicatului.

Unul dintre cele mai așteptate filme românești ale începutului de an, „Fixeur” va avea premiera de gală la Cluj în cadrul Cinematecii TIFF, joi, 19 ianuarie

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.