Clotilde Armand vorbește despre ruperea USR

Share:

Clotilde Armand, vicepreședinte al Uniunii Salvați România, afirmă că partidul s-ar putea rupe din cauza conflictelor ideologice din interior. Într-un interviu pentru ziare.com, Clotilde Armand analizează și episodul excluderii soțului ei din USR.

„În afară de extrema dreapta, avem la noi tot spectrul şi e greu să găsim o propunere de valoare care să îi împace pe toţi. De asta şi luptele care se văd puţin în exterior. Va trebui să găsim o cale. Fie, cum a anunţat Nicuşor Dan, ne vom rupe în USR-dreapta, USR-stânga. Fie va trebui să găsim o propunere convingătoare care să fie acceptată de toţi, ceea ce e foarte dificil, pentru că nu există o cultură democratică puternică. Oamenii nu prea acceptă ideile celorlalţi. E greu să pui toată energia să lupţi pentru idei care nu sunt ale tale şi să te adaptezi”, a declarat Clotilde Armand, vicepreședintele USR.

Aceasta a mai afirmat că în USR nu există păreri unanime pe teme economice, precum impozitarea progresivă vs. cota unică, iar pe teme sociale partidul este dominat de progresiști. Pentru că reprezintă o aripă conservatoare minoritară, Clotilde Armand a ajuns izolată în partid.

„Am fost izolată în timpul campaniei, pentru că USR era gestionat numai de oameni din Bucureşti. USR în teritoriu este un pic mai puţin progresist decât în Bucureşti. Eu mă opun ideilor progresiste din Biroul Naţional. Sunt extrem de respectuoasă faţă de poporul din care fac parte. Nu voi spune niciodată că ştiu mai bine decât poporul. De asta am făcut revoluţia în Franţa. Sunt gata să joc jocul democraţiei. Dacă poporul vrea altceva decât doresc eu, merg pe varianta poporului. Am fost deci gata să accept nişte idei care sunt impotirva ideilor progresitilor”, mai afirmă Clotilde Armand.

Sergiu Moroianu, soțul lui Clotilde Armand, a fost exclus din USR în luna decembrie 2015, după ce a criticat, pe Facebook, partidul. Clotilde Armand afirmă că soțul ei nu a primit nimic scris, o hârtie semnată că este exclus. „Eu nu am fost de acord cu această decizie, nu eram prezentă, eram la Cluj. A fost o decizie imatură. Dar fac parte din familia USR, între familii ne mai certăm. Cred că va trebui să ne împăcăm, Sergiu să reintre în partid”, mai spune vicepreședintele USR.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.