Eminescu, comemorat la Deva

Share:

Zeci de iubitori ai poeziei s-au adunat joi la statuia lui Mihai Eminescu din Parcul Cetății din Deva, prilej cu care au ascultat un recital de versuri și cântece dedicate poetului național și au depus o coroană de flori în memoria acestuia.

„Ne întâlnim an de an la statuia poetului de la poalele Cetății, îi ascultăm versurile, pe care parcă le redescoperim de fiecare dată, ascultăm cântece compuse pe aceste versuri, ascultăm cuvinte dedicate marelui poet. În jurul nostru s-a aflat un public extrem de numeros, oameni de diferite vârste, de la cei care acum fac cunoștință cu versul eminescian, la cei care îl poartă în suflet ca pe o comoară de preț”, a declarat directorul Bibliotecii Județene Hunedoara-Deva, Sebastian Bara, informează Agerpres.

Manifestările dedicate poetului au continuat apoi la sediul Bibliotecii Județene din Deva cu un concurs pe tema vieții și operei eminesciene, la care au luat parte elevi de la mai multe licee din oraș, iar în final a fost vernisată o expoziție de carte din opera lui Mihai Eminescu, volumele fiind înscrise în categoria celor de patrimoniu.

Potrivit bibliotecarilor deveni, în ultimii ani a crescut numărul tinerilor care vin la evenimentele dedicate poetului și care caută volumele de versuri semnate de Mihai Eminescu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.