Vaccinul Hepatic B lipsește în spitalele din Sibiu!

0

Spitalele din județul Sibiu se confruntă cu o nouă criză de vaccinuri, fiind vorba de vaccinul Hepatic B pediatric și cel Hexavalent, potrivit Direcției de Sănătate Publică (DSP).

„Vaccinul Hepatic B pediatric, care trebuie administrat în Maternitatea din Sibiu, lipsește de la sfârșitul lunii decembrie. Vaccinul Hexavalent, care este administrat la 2,4 și 11 luni, împotriva tetanosului, difteriei, tusei convulsive, lipsește din luna ianuarie”, a declarat luni Krisztina Gaal, purtător de cuvânt al DSP Sibiu, informează Agerpres.

Conform acesteia, în momentul de față sunt suficiente stocurile de vaccin împotriva tuberculozei și cel împotriva rujeolei-rubeolei-oreionului.

„În momentul de față stocul de vaccin BCG (vaccin împotriva tuberculozei, administrat în maternitate, în primele 24 ore de viață) este suficient în județul Sibiu, fiind disponibile 9.500 de doze. De asemenea, stocul de vaccin ROR (vaccin rujeolic-rubeolic-oreion) este de 2.670 de doze”, a informat purtătorul de cuvânt al DSP Sibiu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.